In de eerste vrije training finishten Nico Hülkenberg en Sergio Pérez als dertiende en veertiende. In de tweede sessie was het precies omgekeerd. Het Force India-duo houdt elkaar in Duitsland mooi in evenwicht.

Bij elkaar reden de twee coureurs 106 ronden. 54 voor Hülkenberg, 52 voor Pérez. Een productieve dag dus, voor Force India. Maar wellicht dat het rijdersduo nog niet heel blij is met de posities waarop het eindigde. 

“Het was niet de meest probleemloze dag”, erkent Hülkenberg. “Iedereen binnen het team is echter blij dat het programma dat we voor ogen hadden is afgewerkt. We weten niet echt waar we ten opzichte van de concurrentie staan omdat ik tijdens mijn snelle rondjes last had van gele vlaggen. Ik denk dat er dus nog wel wat meer snelheid in onze wagen zit. Als we vanavond de balans in de auto nog iets aanpassen, gaan we nog een stukje sneller.”

Pérez houdt alvast rekening met een puntenfinish. “Ik ben redelijk blij met hoe het vandaag ging, want het programma is afgewerkt en we zijn veel opgestoken”, meent de Mexicaan. “Vanmiddag rendeerde de auto goed. Zeker tijdens lange runs. Ik kijk dus echt uit naar zondag.”

“Natuurlijk werken we nog aan onze kwalificatiesnelheid. Ik heb alleen het idee dat, waar we ook beginnen, we toch wel voor de punten kunnen gaan.”