Beide Force India-rijders vielen door eigen toedoen uit in Hongarije. Nico Hülkenberg torpedeerde teamgenoot Sergio Pérez bijna en schoof daarna van de baan, terwijl Pérez later hard de muur in klapte.

Hülkenberg maakte in ronde veertien een onkarakteristieke fout toen hij probeerde de voor hem rijdende Pérez in de laatste bocht binnendoor te passeren. “Dit was duidelijk mijn schuld”, is Hülkenbergs eerlijke reactie tegenover de Duitse pers.

“Daar hoeven we het niet eens over te hebben. Als je van achter op deze manier tegen iemand aan rijdt, hoef je niet met de vinger naar iemand anders te wijzen. Het is erg jammer en spijtig”, vindt de coureur die wel vindt dat hij terecht iets probeerde: “Sergio liet een keer eerder ruimte vallen aan de binnenkant door in de bocht ervoor te wijd te gaan. Ik zag daardoor mijn kans schoon toen hij het nogmaals deed. Dit keer pakte hij echter toch een krappere lijn in de laatste bocht, maar toen zat ik er dus te dicht op omdat ik hem wilde pakken.”

Pérez
Waar Pérez de touché met Hülkenberg zonder kleerscheuren doorstond, reed hij acht ronden later zijn auto kort bij het uitkomen van diezelfde laatste bocht voor start/finish. De Mexicaan zette net zijn wiel te ver naast de baan op het natte deel en klapte daardoor in de muur, erkent hij. “Naast de baan lag nog verraderlijk veel water, dus dit spijt me voor het team”, zo neemt ook hij de schuld op zich.

Volgens Pérez had de eerdere aanvaring met Hülkenberg overigens wel effect op het weggedrag van zijn auto, maar hij wil dat niet als excuus aanvoeren. “Ik ga mijn excuses aan de jongens aanbieden en daarna richt ik de blik weer naar voren.”

Foto: de crash van Pérez was ook op het grote scherm goed te zien, waarvan een vernuftige fotograaf van Sutton handig gebruik maakte.