Force India komt naar mate het seizoen vordert steeds moeilijker in de buurt van de top tien. Alleen Sergio Pérez slaagde er bij zijn eerste kennismaking met het Sochi Autodrom in een Force India bij de beste tien te sturen.

De Mexicaan in Indiase dienst vond het na een slepende week prettig om weer in de auto te stappen. “Zo konden we even onze zinnen verzetten”, meldt Pérez. “We zijn het weekend bovendien redelijk goed begonnen. We hebben bijna het volledige programma weten af te werken. Bijna, want een rode vlag aan het eind van de tweede sessie zorgde ervoor dat we hardste compound niet hebben kunnen evalueren tijdens een lange run zoals we dat hadden gewild, al lijkt die band het redelijk goed te doen onder onze bolide.”

“De zachte band werkt hier overigens sowieso goed. We weten qua banden dus redelijk wat er mogelijk is, maar omdat het benzineverbruik hier hoog ligt, is het uitwerken van de juiste strategie helemaal geen makkelijke opgave. Dat maakt de race overigens des te interessanter. De baan zelf is mij prima bevallen.”

Die mening deelt teamgenoot Nico Hülkenberg volkomen: “Het is een leuke baan om op te rijden, uitdagend ook. Met name de laatste sector is heel technisch. Ik denk dat we op dit nieuwe circuit redelijk goed uit des tartblokken zijn vertrokken. We hebben de takenlijst volledig af kunnen werken, waardoor we waardevolle informatie hebben verzameld. We zullen zoals altijd tot in de avonduren blijven werken om met name de balans van de auto te verbeteren en hopelijk komen we morgen daardoor goed voor de dag.”