Force India is redelijk uit de startblokken vertrokken op een circuit waar het team traditioneel goed presteert. Nico Hülkenberg en Sergio Pérez zijn in ieder geval tevreden.

Nico Hülkenberg stuurde zijn Force India VJM07 is beide trainingsessies naar een tijd bij de beste tien. Een aardig resultaat, maar niet het voornaamste volgens de Duitser: “Het is vooral een goede dag vanwege het feit dat we ons programma probleemloos af hebben weten te werken.”

“De auto deed het bovendien vanaf de allereerste ronde al goed. We hebben daardoor veel informatie weten te verzamelen. Hoewel we vandaag gezegend waren met enkel droge omstandigheden, weet je hier in Spa natuurlijk nooit wat het weer doet. Morgen kan het weer helemaal anders zijn.”

Teamgenoot Pérez ving de dag aan met een zesde tijd in de eerste training, om enkele uren later genoegen te moeten nemen met de dertiende tijd. De Mexicaan kijkt echter alweer vooruit naar de zaterdag en de zondag, ‘want’, zo zegt hij, ‘onze racepace lijkt erg goed. Als we ons tijdens de kwalificatie tussen de beste tien kunnen nestelen, denk ik dat we een goede kans maken op een handjevol waardevolle wk-punten.”