Force India heeft zich tijdens de eerste twee vrije trainingen competitief getoond. Aan het eind van dag stonden beide coureurs bij de beste tien.

Nico Hülkenberg, de man die amper een week geleden nog de 24 Uur van Le Mans wist te winnen, meldt zich met zijn Force India zelfs op de zesde stek. In de ochtend zag het er nog niet zo veelbelovend uit, maar ‘enkele aanpassingen aan de auto stelden ons in staat het maximum uit de zachtste compound te halen’, zo stelt Hülkenberg.

“Het was verder eigenlijk een vrijdag als alle anderen, zeker toen de voorspelde regen uiteindelijk uitbleef. Ik ben tevreden met de snelheid die we tijdens de lange stints tentoonspreidden, maar enig referentiekader hebben we daarbij niet. We zullen vanavond samen met de engineers dan ook uit moeten gaan van onze eigen informatie in de zoektocht naar de juiste setup.”

“De Red Bull Ring is een kort circuit, dus de onderlinge verhoudingen zullen klein blijven. Een verschil van één tiende van een seconde kan tijdens de kwalificatie zomaar gelijk staan aan vier startplaatsen. We zullen de derde vrije training dan ook gebruiken om de afstelling helemaal tip top in orde te maken.”

Pérez
Sergio Pérez was van de twee Force India-coureurs de meest constante factor, aangezien hij twee keer de tiende tijd liet noteren. En daarmee is de Mexicaan content: “Het was een positieve dag. We hebben laten zien allebei snel te zijn, ook al reden Nico en ik met verschillende afstellingen in de rondte.”

“De baan verandert ook voortdurend, maar ten goede”, aldus Pérez. “Het verschil in grip tussen de ochtend -en middagsessie was er een van dag en nacht. Het doel was om veel ronden te rijden en genoeg informatie te verzamelen over het Pirelli-rubber om weloverwogen keuzes te maken verderop in het weekend. Daar zijn we in geslaagd.”