Force India-coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez moesten in de kwalificatie genoegen nemen met de plekken dertien en veertien. “Als het eerder was gaan regenen, had er misschien meer ingezeten.”

Dat denkt Hülkenberg althans, al is dat geen verrassing aangezien hij doorgaans goed voor de dag komt op een natte baan. In Q2 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië kwam de regen echter pas halverwege de heat, waardoor het daarvoor op een nog droge baan haasten was geblazen om nog een snel rondje neer te zetten, waarbij de tijden van de Duitser en zijn Mexicaanse teamgenoot dus niet genoeg bleken om Q3 te halen.

“Het begon pas toen ik terug naar de pits reed echt te regenen. Jammer voor ons, want het was zo een korte kwalificatie voor ons, ook al zou het hoe dan ook een flinke opgave zijn geweest om Q3 te halen”, bekent The Hulk, die een zware wedstrijd verwacht: “Want door de hitte is het lastig de banden te managen, terwijl er ook een goede kans is dat het weer gaat regenen, waar we dan goed op moeten zien in te spelen.”

“Ongeacht hoe de race zich ontwikkelt, mikken wij echter weer op punten”, benadrukt Hülkenberg, wiens teamgenoot die doelstelling deelt: “Zeker omdat we in Melbourne wel hebben gezien dat alles mogelijk is”, verklaart de coureur van het team dat aldaar met beide auto’s wist te scoren.

Waar Hülkenberg op een vroeger buitje hoopte, kwam de regen voor Pérez vanwege zijn strategie juist net te vlot. “Ik was de laatste coureur die in Q2 de baan op ging en dat heeft mijn kansen om een snel rondje te rijden op de medium droogweerbanden geen goed gedaan. Onze strategie was op zich juist, maar we waren gewoon te laat: toen ik de tweede en derde sector bereikte, regende het daar immers al”, aldus de uiteindelijke nummer veertien.