Na het behalen van een podiumplek in Bahrein reist Force India vol goede moed af naar China, waar het denkt wederom goed te kunnen presteren, en hopelijk zelfs nog beter.

“Het was geweldig om in Bahrein naar het podium te gaan”, geniet coureur Sergio Pérez, die aldaar als derde over de streep kwam, nog steeds na. “Het was een mooi resultaat voor het team en een flinke opsteker voor mij persoonlijk, dus het doel is nu om nog meer podiumplekken te behalen”, vertelt de Mexicaan.

Ambitieus als hij is verklaart Pérez dat Force India en hijzelf er naar moeten streven ‘nog beter te worden’. “Maar we mogen ons hoofd ook niet op hol laten brengen door het succes en het streven naar continue verbetering”, weet en waarschuwt hij. “Alle teams zitten op het moment namelijk dicht bij elkaar en de situatie kan dus ook snel en zomaar veranderen”, zo houdt hij een slag om de arm.

Teambaas Vijay Mallya laat woorden van soortgelijke strekking optekenen. “Als team proberen we altijd beter te worden, dus we zullen het niet rustig aan doen. We willen het resultaat uit Bahrein graag een passend vervolg geven met volgende podiumplekken, maar we weten dat elke race anders is en op zich staat.”

“Op het ene circuit zal het beter gaan dan op bepaalde andere banen, maar ik wil ons hoe dan ook van voren zien”, verklaart Mallya niettemin, terwijl ook Force India’s andere coureur Nico Hülkenberg – vijfde in Bahrein – nog een duit in het zakje doet: “We hebben laten zien dat we competitief zijn en hebben het tot nog toe op elk circuit goed gedaan”, zegt hij op zijn beurt.

“We hebben dan ook het gevoel dat China geen uitzondering zal zijn en we ook daar een goed resultaat kunnen boeken. Door ons testwerk in Bahrein kunnen we de auto hopelijk weer een stukje beter maken, dus ik denk dat we ons op kunnen maken voor weer een prima weekend waarin we flink wat punten kunnen pakken.”