Nico Hülkenberg is zijn thuisrace op Hockenheim als zevende gefinished. Omdat Sergio Pérez als tiende eindigde, neemt Force India zeven punten mee richting de Hungaroring

 En zo pakt Force India dus opnieuw zijn punten mee. 98 hebben ze er al. Twee meer dan McLaren, waarmee Force India vijfde staat in het kampioenschap. Gewoon knap. Niets op af te dingen.

Hülkenberg stapt daarom ook tevreden uit. “Het was een lastige race die anders verliep dan we voorspeld hadden”, aldus de Duitser. “Dat komt vooral omdat de temperaturen lager lagen dan vrijdag. We hielden rekening met veel slijtage aan de achterbanden, maar het waren juist de voorbanden die moeilijk deden. Dat veranderde alles.”

“Het was een uitdagende dag. We hebben het maximale eruit gehaald. Halverwege de race kampte ik met een haperende motor die niet goed liep, dus daar moest ik ook nog korte metten mee maken. Het team heeft het euvel goed weten te verhelpen. Het was belangrijk om punten te pakken en  wat dat betreft ben ik tevreden.”

Pérez vond het maar een gekke race. “Ik had meer van mijn start verwacht. Mijn banden konden niet zo lang mee als normaal. Hierdoor was de balans in mijn auto niet optimaal”, aldus de Mexicaan.

“Het was een gekke race. Het circuit was anders dan vrijdag en juist de voorbanden sleten, niet de achterbanden. Hierdoor was de wagen onder koelere omstandigheden lastiger te besturen. Toch is het goed dat we alsnog een puntje hebben gepakt, maar in de komende race zal het beter moeten om goed te blijven staan in het kampioenschap.”