Force India heeft flink moeten incasseren in de strijd met McLaren om de vijfde plaats bij de constructeurs. De renstal van Vijay Mallya kwam niet verder dan de tiende en twaalfde eindklassering.

Sergio Pérez was de rijder die tekende voor de tiende plaats en noemt dat ene verdiende puntje zwaarbevochten: “Het is het resultaat van een zware race. We hebben de hele race proberen te pushen, maar ons benzineverbruik zat op het randje. Dat kwam met name door het feit dat ik na de start op de medium banden de jongens voor mij op de zachte banden bij probeerde te houden.”

“Toen ik na pitstop de race voortzette op de het zachtere rubber, zag ik mezelf genoodzaakt brandstof te sparen en tegelijkertijd de Williams van Felipe Massa van me af te houden. Daar heb ik hem gelukkig de hele tweede stint weten te houden. Het was geen gemakkelijke race, en hopelijk kunnen we de laatste drie races wat meer laten zien.”

Nico Hülkenberg
Iets meer laten zien, dat had ook graag Nico Hülkenberg gedaan. De Duitser ving de race na een gridstraf als zeventiende aan, maar had gedurende de race moeite het tempo van de mensen om hem heen te volgens. Een gebrek aan topsnelheid was daar volgens Hülkenberg debet aan: “In de bochten konden we aardig meekomem, maar op de rechte stukken verloren we gewoon teveel tijd. Dat maakte inhalen praktisch onmogelijk.”

“Hadden we deze problemen niet gehad, dan hadden we ongetwijfeld meer uit deze race kunnen halen. Het is nu aan ons om de koppies weer in dezelfde richting te krijgen en sterker terug te komen in Austin, Texas.”