Het team van Force India streeft er naar om in de tweede seizoenshelft van de achtste naar de zesde plaats op te klimmen, ook al verschuift het haar aandacht voor het overgrote deel al naar 2013.

Voor aanvang van het seizoen kondigde het team van Force India aan de stijgende lijn van de laatste jaren te willen doortrekken en voor de vijfde plek in het WK te gaan, maar dat doel heeft het team nu naar beneden bijgesteld naar de zesde plaats, al lijkt het behalen daarvan ook nog een flinke opgave te worden.

Force India staat momenteel namelijk achtste met 46 punten, terwijl Williams met zeven punten meer op de zevende stek staat en Sauber met een score van tachtig punten de zesde plaats in beslag neemt.

“De zesde plaats is echter een realistisch doel voor ons”, stelt technisch directeur Andy Green tegenover ESPNF1. “Het zal niet makkelijk worden, want de teams die boven ons staan hebben goede auto’s, maar we gaan hard werken en onze uitereste best doen het toch voor elkaar te krijgen.”

Dat gezegd hebbende moet Green daarbij wel de kanttekening plaatsen dat dat ‘harde werken’ en het verslaan van Sauber en Williams vooral op de baan moet gebeuren, want op de fabriek is de focus al van 2012 naar 2013 verschoven.

“Een team van onze grootte kan het zich niet veroorloven haar auto ook in de tweede helft van het jaar nog vol door te ontwikkelen, dus we zullen het moeten doen met wat we nu hebben en de huidige mogelijkheden van onze auto zoveel mogelijk optimaliseren.”