Force India kan met opgeheven hoofd een punt zetten achter het seizoen 2014. Nico Hülkenberg en Sergio Pérez eisten respectievelijk de zesde en zevende plaats op.

De dubbele puntenfinish bleek bij lange niet genoeg om McLaren in het constructeurskampioenschap te achterhalen, wat theoretisch gezien nog mogelijk was. Desondanks blikt het Force India-duo met een postief gevoel terug op de laatste race van het seizoen.

Nico Hülkenberg ziet het goede resultaat als teken dat het de goede kant op gaat met het oog op volgend jaar: “Ik denk dat we heel trots mogen zijn op wat we vandaag hebben laten zien en dat we hier op voort kunnen borduren in 2015. Op vrijdag en zaterdag verliep het niet geheel volgens plan allemaal, maar dat hebben we vandaag aardig rechtgezet.”

“De auto was vandaag echt op zijn best. De balans was prima en ik was in staat te pushen. Ik heb alleen kort na mijn pitstop enkele ronden de banden moeten sparen, maar verder heb ik alleen maar honderd procent gegeven. Het was een gewaagd plan om achttien ronden op de supersofts in de rondte te gaan, maar het bleek een topstrategie.”

Sergio Pérez
De door Sergio Pérez gewonnen punten hielpen de Mexicaan aan een plekje in de top tien in de eindklassering. Een mooie opsteker voor de Force-India-coureur wiens aanblijven in 2015 onlangs bevestigd werd: “De tiende plaats in het kampioenschap is een belangrijk resultaat na een sowieso geweldig jaar. Ik denk dat we vandaag zelfs nog iets beter hadden kunnen finishen, ware het niet dat we waarschijnlijk te lang wachtten met de laatste stop. Zodoende bleef Jenson Button buiten bereik.”

“Al met al heeft iedereen binnen het team dit jaar geweldig werk geleverd. Ik heb genoten van dit seizoen en ik kijk ernaar uit volgend jaar nog sterker terug te komen.”