Bij Force India is men tevreden met de vier punten die Sergio Pérez uit het vuur heeft weten te slapen. Teamgenoot Nico Hülkenberg kon geen potten breken en eindigde als dertiende.

De meest tevreden man is logischerwijs dan ook de Mexicaan Pérez. Hij dankt de sterke achtste plaats naar eigen zeggen vooral aan de manier waarop hij met de banden om wist te gaan: “Vanuit dat oogpunt was dit misschien wel een van mijn beste races ooit.”

“Ik ben erg tevreden met de achtste plaats, en ik denk dat het een mooie beloning is voor het team. Voor de race wisten we nog niet zeker of een tweestopstrategie goed uit zou pakken voor ons, aangezien we hadden verwacht dat de bandenslijtage daar te hoog voor zou zijn, maar het tegendeel bleek waar. Het team heeft daarin uitzonderlijk werk geleverd.”

“Mijn engineers gaven me goede feedback over de boordradio over of het wel of niet zou gaan lukken en ik heb denk ik mijn steentje bij kunnen dragen door heel zuinig met de banden om te gaan”, iets was ook adjuct teambaas Robert Fernley onderstreept: “Sergio ging erg netjes om met zijn banden en zelfs op de momenten dat hij een tandje bij moest steken, bleek hij in staat de auto daar niet onder te laten lijden.”

Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg had beduidend meer moeite om zijn banden op orde te houden, mede door het feit dat hij voortdurend in gevecht was. Helaas werd die strijd herhaaldelijk in zijn nadeel beslist. De Duitser is dan ook teleurgesteld: “We hadden niet dezelfde mate van grip die we wel tijdens de kwalificatie hadden en dat maakte het tot een moeilijke middag in de auto.”

“Onze concurrenten lijken op dit moment wat beter om te springen met de Pirelli’s en dat kostte ons vandaag plaatsen. We moeten uitzoeken hoe dat precies komt, zodat we in de toekomst een soortgelijk scenario kunnen voorkomen.”