Zo sterk als Force India in Bahrein was, met een derde en een vijfde plek, was het niet in China, maar het team uit Silverstone wist alsnog met beide auto’s te scoren.

Nico Hülkenberg deed het daarbij het best, met een zesde plek en acht punten, terwijl teamgenoot Sergio Pérez op de negende plaats twee puntjes meepakte. “Met twee auto’s in de top tien eindigen en daarbij een zesde plaats meenemen is wederom een goed resultaat voor dit team”, oordeelt Hülkenberg.

“De race op zich was verder vrij normaal voor mij, zodra ik Felipe Massa eenmaal voorbij was”, vervolgt de momenteel als vierde in het kampioenschap geklasseerde Duitser. “Vanaf dat moment draaide het er namelijk om geen fouten te maken en de bandenslijtage onder controle te houden, en dus was het alleen op het eind nog even spannend toen Valtteri Bottas dichtbij kwam.”

Hülkenberg had bij het vallen van de vlag echter nog een marge van anderhalve tel op Bottas en zo is Force India tot zijn tevredenheid wederom het beste klantenteam van de dominante motorleverancier Mercedes: “De andere Mercedes-klanten zijn onze naaste rivalen, dus het is goed dat we ze weer hebben verslagen”, zegt hij doelend op het Williams van Bottas en Massa en het vandaag anonieme McLaren.

Pérez
Sergio Pérez bleef de McLarens en de teruggevallen Massa eveneens voor, maar kwam op plek negen niet alleen achter Hülkenberg en Bottas, maar ook achter Ferrari-man Kimi Räikkönen over de streep.

“Aangezien ik van de zestiende startplek moest komen, denk ik echter dat ik me goed heb hersteld door alsnog negende te worden”, meent Pérez. “Ik had een goede start en wist een tweestopper te laten werken. Het was niet makkelijk andere jongens op de baan in te halen, dus ik denk dat negende ook het maximale voor me was”, aldus de Mexicaan.