Na het succes van een podiumplek in Bahrein, keerde Force India in China terug op aarde met een zesde en negende plek, maar ook dat is een zeer hoopgevend resultaat, stelt Robert Fernley.

Fernley, de adjunct-teambaas van Force India, stelt in gesprek met Autosport dat het resultaat in China ‘net zo bemoedigend was als dat uit Bahrein’. “Want onze auto past niet goed bij het circuit van Sjanghai en we hebben het er de laatste jaren zwaar gehad. Dat we er dus toch prima gepresteerd hebben en in essentie in alle vier de races van 2014 in de top zes zijn geëindigd, is dus zeer hoopgevend.”

“De circuits in Bahrein en China staan aan verschillende einden van het spectrum wat betreft hoe goed onze auto er bij past, en alle andere circuits zitten daar tussenin”, legt Fernley uit. “Voor ons betekent dit dus dat we op de Bahrein-achtige circuits waarschijnlijk mee kunnen doen om het podium, terwijl we – gebaseerd op ons optreden in China – zelfs op voor ons slechte circuits nog bij de top zes zitten.”

“Dat we dusdanig sterk zijn, is precies wat we nodig hebben om onze ambities in het constructeurskampioenschap kracht bij te zetten”, zo prijst het kopstuk van het momenteel als derde geklasseerde team zich gelukkig.