Force India vestigde zich op vrijdag in Abu Dhabi alvast bij de snelste tien. Sergio Pérez ging er namens de Brits-Indiase renstal zelfs vandoor met de derde plek in VT2.

De Mexicaan moest in de avondsessie slecht iets meer dan een halve seconde toegeven op het leidende Mercedes-duo. Aan een goede long run kwam Pérez door een rembrandje dan weer niet toe. “Ondanks dat probleem was het een goede start van het weekend”, spreekt hij. “De tweede training ging erg goed, ik voelde me erg op mijn gemak in de wagen.”

Force India verrichte vandaag bovendien al wat testwerk voor 2016, verklapt Pérez. “De middagtraining zegt vanwege het temperatuurverschil niets over de raceomstandigheden. Dus we hebben gelijk maar wat onderdelen uitgeprobeerd die ons kunnen helpen bij de ontwikkeling van de nieuwe auto.”

Hülkenberg

Teamgenoot Nico Hülkenberg kwam op het Yas Marina-circuit tot een snelste dagtijd van 1:42,928, drie tienden langzamer dan Pérez. Dat stemt de Duitser tot tevredenheid. “Ik ben behoorlijk blij met deze dag. We hebben veel rondjes kunnen rijden.”

Hülkenberg kwam wel toe aan long runs, en merkte dat daar nog wel wat verbetering mogelijk was. “Daar moeten we vanavond goed naar kijken. Maar we hadden in ieder geval geen problemen, en onze snelheid over één rondje ziet er goed uit.”