Force India kwam niet tot het scoren van punten in China. Sergio Pérez kwam er echter dichtbij en dat biedt hoop voor de toekomst. De hoop van Nico Hülkenberg op een goed resultaat vervloog al snel.

Sergio Pérez stuurde zijn Force India op het Shanghai International Circuit naar de elfde stek. Hij was regelmatig verwikkeld in knokpartijtjes, hetgeen de Mexicaan ondanks een nulresultaat hoopvol stemt. “We hebben gevochten voor wat we waard waren vandaag, maar het was net niet genoeg om een puntje mee naar huis te nemen.”

“We besloten vroeg in de race van een tweestopper over te stappen op een driestopstrategie en dat bleek de juiste keus. Ik kon knokken met de mannen voor me. In de slotfase naderde ik Marcus Ericsson nog, maar hij bleef net buiten ons bereik. We kunnen concluderen dat we nog steeds niet staan waar we willen, maar we hebben ons zichtbaar verbeterd ten opzichte van Maleisië en dat is positief.”

Nico Hülkenberg
‘Positief’ is ook het woord waarmee de Duitser de openingsfase van zijn race duidt. Verder dan die openingsfase kwam hij echter niet. Hülkenberg moest de Force India met panne naast de baan parkeren. Naar het onderliggende probleem wordt volgens Hülkenberg nog gezocht.

“Het was interessant geweest om te zien hoe mijn race zich ontvouwd zou hebben. Bij de start won ik enkele plaatsen, waarna we het tempo van de Saubers en Toro Rosso’s redelijk konden volgen. Dat is een mooie opsteker.”