Dankzij de Mercedes-motor die achterin de VJM07 ligt en een speciale achtervleugel vertrekt het team van Force India met veel vertrouwen in een goede afloop richting Monza.

De historische Italiaanse omloop is een power circuit, wat betekent dat motorvermogen en topsnelheid er de doorslag geven, en op dat vlak zit het met Force India wel goed volgens coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez en teambaas Vijay Mallya.

“Door de nadruk op deze aspecten past Monza als circuit goed bij onze auto en Nico en Sergio hebben het er in het verleden goed gedaan, dus ik hoop dat ze er nu ook weer sterk kunnen presteren”, verkondigt Mallya.

De Nico in kwestie, Hülkenberg, kwalificeerde zich vorig jaar achter het stuur van een Sauber als derde in Monza en werd vijfde in de race. Terug bij Force India, waar hij voor zijn tijd bij Sauber ook al voor reed, verwacht hij weer veel van het weekend in Italië: “Ik ga er vanuit dat we er behoorlijk competitief zullen zijn”, zo laat hij optekenen.

“Meer nog dan Spa, de vorige baan die we aandeden, is dit een circuit dat bij ons past. Het draait op Monza immers primair om power en topsnelheid en we weten dat we met onze motor wat dat betreft goed getroffen hebben, terwijl we ook nog een speciale achtervleugel hebben geconstrueerd die weinig luchtweerstand genereert”, zo noemt hij een ander component op dat Force India moet helpen.

Teamgenoot Sergio Pérez kwam in 2013 niet in het stuk voor op Monza, maar reed er in 2012 – ook al met een Sauber – naar P2. De huidige Force India-coureur bewaart dus goede herinnering aan de baan en keert met veel genoegen terug: “Ik denk dat dit een goed circuit voor ons is”, zegt ook de Mexicaan, voor wie het in de eerste plaats belangrijk is zich goed te kwalificeren: “Want dat is nodig als je op Monza om de serieuze punten mee wil doen”, beseft de ervaringsdeskundige.