Force India was competitief in Singapore en Japan, maar scoorde naar eigen zeggen niet zoveel punten als mogelijk was geweest. Het team gaat er daarom voor in Rusland zowel snel te zijn als goed te scoren.

In Singapore scoorde Force India alleen met Sergio Pérez, nadat Nico Hülkenberg uitviel na een botsing met Felipe Massa. In Japan was Pérez kansloos voor punten na gedoe bij de start, waarna Hülkenberg de punten pakte. “Ik voel me optimistisch voor deze laatste maanden van het seizoen, want hoewel we in Singapore en Japan de kans hebben laten liggen om met beide auto’s te scoren, waren we wel competitief”, weet teambaas Vijay Mallya.

“De Grand Prix van Rusland geeft ons nu een nieuwe mogelijkheid om het potentieel van de B-spec van onze bolide verder uit te buiten”, vervolgt Mallya, wiens team ook voor de race in Sotsji weer enkele nieuwe onderdelen meeneemt. “We blijven de auto ontwikkelen, dus we hebben reden genoeg om erin te geloven dat we in Rusland zowel competitief zullen zijn als een flink aantal punten kunnen scoren.”

Hülkenberg & Pérez
Voor Hülkenberg was de zesde plek die hij in Japan behaalde zeer welkom, na wat hijzelf ‘een aantal ongelukkige weekends sinds de zomerstop’ noemt. “We waren snel in Japan en hebben ons werk daar goed gedaan en er het maximale uit gehaald. Dat heeft me veel genoegen gedaan, terwijl het mijn zelfvertrouwen ook een boost heeft gegeven voor de resterende races”, vertelt de Duitser.

Teamgenoot Pérez scoorde dus niet in Japan, maar pakte vorig jaar in Rusland wel een puntje mee. “Ik heb dan ook zin in de race”, verklaart Pérez, die vindt dat het circuit in Sotsji wel wat weg heeft van onder meer de baan in Singapore, waar hij dit jaar dus scoorde door als zevende te finishen.

Net als in Singapore, wordt de kwalificatie ook in Rusland belangrijk, zo weet de Mexicaan: “Want inhalen is er niet eenvoudig. Vorig jaar was het voor de meeste coureurs bovendien een éénstopper. We rijden dit jaar echter op zachtere banden, dus misschien zien we nu wel wat andere strategieën.”