Paul di Resta en Nico Hülkenberg hebben genoten van hun zomervakantie, maar willen graag weer aan de slag. Force India heeft namelijk nog wat goed te maken in de tweede seizoenshelft.

Force India stelde zich voor aanvang van het seizoen ten doel het beter te doen dan vorig jaar, toen het team als zesde eindigde in het constructeurskampioenschap. “We staan nu pas achtste, dus we moeten er de komende races vol tegenaan gaan om ons te verbeteren”, zegt Hülkenberg. “Hopelijk kunnen we een stap vooruit zetten en een constante reeks goede resultaten neerzetten.”

Di Resta vult aan: “Vorig jaar zijn we sterk geëindigd en dat moeten we nu opnieuw doen. We moeten weer regelmatig in de punten eindigen. We staan niet verder achter Williams, maar Sauber heeft een flinke voorsprong. Het is een zware opgave om dat gat te dichten, maar we geven niet op. We hebben zeker het potentieel om nog enkele mooie resultaten te boeken.”

De lange zomerpauze was volgens Di Resta ideaal om de batterij op te laden. “Iedereen heeft er baat bij”, zegt hij. “We zijn pas halverwege het seizoen en de komende maanden zijn de drukste van het jaar met veel overzeese races. Het was dus belangrijk om even te ontspannen.”

Hülkenberg sluit zich daarbij aan. “Het was fijn om het even wat rustiger aan te doen, maar dat heeft nu wel lang genoeg geduurd. Ik kijk ernaar uit weer te racen. En waar beter dan op Spa. Het is een geweldig circuit, één van mijn favorieten.”