Force India-teambaas Vijay Mallya hoopt zijn huidige rijdersduo – bestaande uit Paul di Resta en Nico Hülkenberg – te behouden, maar belooft niet in de weg te gaan liggen als één van de twee een transfer naar een beter team kan maken.

De 24-jarige Hülkenberg en 26-jarige Di Resta staan hoog aangeschreven in de paddock en worden regelmatig in verband gebracht met andere, betere teams. Momenteel zingt met name de naam van Di Resta bij andere renstallen rond, nu de Schot als vervanger van Felipe Massa bij Ferrari of Michael Schumacher bij Mercedes wordt genoemd.

In gesprek met Reuters laat Mallya weten dat hij dit soort berichten goed in de gaten houdt, want hij hoopt zijn coureurs juist te behouden: “Ik lees alles wat over de toekomst van onze jongens wordt geschreven”, erkent de teambaas, die aangeeft dat er vooralsnog geen teams bij hem hebben aangeklopt met het verzoek om één van zijn coureurs over te nemen. “Officieel hebben we nog niets gehoord.”

Ook van zijn coureurs zelf – die volgens de teambaas doorlopende en waterdichte contracten hebben – heeft Mallya geen verzoek gehad om voortijdig te mogen vertrekken, vertelt hij. “We hebben deals voor de langere termijn met Paul en Nico en we gaan erg goed met elkaar om, dus ik weet zeker dat ze het me zouden vertellen als ze weg willen.”

“Mocht het daarvan komen, dan weet ik echter zeker dat we iets kunnen regelen en op een vriendschappelijke manier uit elkaar kunnen gaan, dus ik maak me er niet druk om dat dit soort transfergeruchten voor spanning binnen ons team gaan zorgen”, aldus Mallya.