Na het uitstekende optreden in Bahrein, heeft Force India in China meer moeite om in het spoor te blijven van de topteams. Nico Hülkenberg haalde nog net de toptien, terwijl Sergio Pérez op de zestiende plaats bleef steken.

“Ons doel in de kwalificatie is altijd de toptien, dus in dat opzicht ben ik tevreden met mijn achtste plaats”, zegt Hülkenberg. “Ik had moeite met de rembalans, maar ik denk dat we een goede uitgangspositie hebben voor de race.”  

In de race verwacht Hülkenberg op te kunnen schuiven. “Het weer zou beter moeten zijn en we weten hoe we ons aan de omstandigheden moeten aanpassen. Ik ben benieuwd hoe de banden zich hier gaan gedragen, want op dit circuit hebben we vaak te maken met graining. Maar ik heb er vertrouwen in dat we daar goed mee kunnen omgaan.” 

Ook Pérez denkt ondanks zijn zestiende startplaats nog aanspraak te kunnen maken op punten. “Dit was geen gemakkelijke sessie”, vertelt hij. “Het hele weekend heb ik al problemen met de balans van de auto en de regen versterkte dat gevoel. Ik had moeite om de banden op temperatuur te krijgen en de auto brak voortdurend uit, vooral bij het aanremmen. Ik ben teleurgesteld met dit resultaat, maar weet zeker dat ik me kan herstellen.”