Vettel, Vettel en nog eens Vettel: dat is heel kort samengevat het verhaal van het wereldkampioenschap 2013. Alle hoogte- en dieptepunten staan in het Formule 1 Jaaroverzicht 2013, voorzien van de fraaiste foto’s en uitgebreide statistieken.

Vettel won dertien Grands Prix, waarvan de laatste negen aan een stuk. Drie races voor het einde was hij al wereldkampioen. Het was zijn vierde titel op rij. De voornaamste tegenstrever van Vettel en Red Bull was opnieuw Fernando Alonso in de Ferrari, terwijl Mercedes met de komst van Lewis Hamilton als teamgenoot van Nico Rosberg een sprong vooruit maakte. Vooral in de eerste seizoenshelft reeg het Mercedes-duo de polepositions aaneen, resulterend in drie zeges. 

Ook Lotus kwam sterk voor de dag, Kimi Räikkönen won de openingsrace, terwijl Romain Grosjean in de slotfase van het seizoen indruk maakte. Giedo van der Garde kende een moeilijke eerste seizoenshelft, maar in de tweede helft toonde hij dat hij zijn plek in het Formule 1-veld meer dan waard was. 

Lees alles terug over het seizoen 2013 in het negentiende jaaroverzicht van Formule 1, dat nu in de winkel ligt. Jaarabonnees krijgen hem zaterdag 7 december in de brievenbus.