Normaal gesproken verschijnt Formule 1 op donderdag, maar omdat we graag het begin van de wintertest nog wilden meepakken om (bijna) alle nieuwe auto’s te presenteren wordt dat dit keer iets later. Vrijdag 31 januari ligt het extra dikke winternummer in de winkel. Helaas is het niet mogelijk het magazine voor zaterdag bij de abonnees te bezorgen. Dat is niet zoals het hoort, maar wij hopen op begrip in het kader van de actualiteit en volledigheid.

Het 116 pagina’s tellende dubbelnummer bevat onder meer:

Het gevecht van Michael Schumacher
Michael Schumacher is zwaar ten val gekomen tijdens het skiën, luidde de boodschap op 29 december. Meteen barstte een stortvloed aan vragen en speculaties los. Hoe erg zijn de verwondingen? Hoe kon hij als ervaren skiër zo ongelukkig vallen? Waarom is hij zo snel per helikopter weggevoerd? Formule 1 geeft een overzicht van de gekte, de chaos en de lange nasleep van hét ski-ongeluk van deze winter.

‘Max is een verbeterde versie van mij’
De 16-jarige Max Verstappen staat op het punt zijn autosportdebuut te maken. Bij zijn tests in de Formule Renault en Formule 3 deed hij iedereen versteld staan. In het karten won hij vrijwel alles; zal dat in de autosport ook zo zijn? En hoe denkt vader Jos over de kansen van zijn zoon? Formule 1 toog naar Limburg voor een dubbelinterview met vader en zoon Verstappen.

Alle neuzen in een andere richting
Als gevolg van de nieuwe reglementen was het hard werken om de auto’s op tijd gereed te krijgen voor de eerste wintertest. Toch slaagden vrijwel alle teams daarin, wel soms met enige vertraging. Zoals verwacht vallen vooral de nieuwe neuzen op, en er is een verrassend grote variatie op dat front.

Pas op: ik heb een kettingzaag!
Alles wat Sebastian Vettel doet of zegt, is nieuws. Zeker als hij de ene na de andere zege opeist, maar hij domineert zelfs de krantenkoppen wanneer hij zijn haar platinablond verft. Niet voor niets is hij op zijn hoede voor zijn privéleven. Toch stelt hij zich voor één keer open en vertelt hij over een enigszins bizarre hobby.

Investeren in de toekomst
Hij baalt niet, is niet eens teleurgesteld. De keuze om als test- en reservecoureur bij Sauber in te stappen is volgens Giedo van der Garde een goede zet. “Soms moet je een stap opzij doen om er twee vooruit te maken.”

Robin kijkt weer vooruit
Volgens eigenaar Tony Fernandes heeft Caterham serieus overwogen om aanwinst Robin Frijns meteen te laten racen. Het werd een deal als testrijder, maar Frijns is er heel blij mee. Zijn nieuwe management werpt meteen vruchten af.

En nog veel meer interviews (onder meer met Olav Mol, die terugkeert in het commentaarhok), achtergondverhalen (bijvoorbeeld over het dieet van coureurs en de rol van teambazen), een blik achter de schermen bij het Nederlandse GP2-team MP Motorsport en natuurlijk fraaie fotografie (met in het bijzonder een tweegesprek met F1-fotografen Pieter E. Kamp en Peter van Egmond).

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/