Helaas wachtte Ferrari tot na het verstrijken van onze deadline met de bekendmaking van Kimi Räikkönen, zodat we dat nieuws niet meer konden meenemen in nummer 14 van Formule 1. Maar er staat wel genoeg anders in. Zoals een dag uit het leven van Sebastian Vettel, de spagaat waarin Monisha Kaltenborn zich bevindt, een bezoek aan DTM-teambaas Ernest Knoors en een dubbelinterview met Charles Pic en Giedo van der Garde. Plus nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s.

Circus Vettel
Sebastian Vettel is drievoudig wereldkampioen Formule 1 en multimiljonair. De wereld ligt aan zijn voeten, maar toch heeft hij bar weinig te zeggen over hoe hij zijn tijd indeelt. Formule 1 sprak met hem, wel zeven minuten.

Boegeroep voor veelvraat
De vraag in Monza is: verlaat de Formule 1 Europa met meer dan één reële titelkandidaat? Het antwoord luidt: nee. Sebastian Vettel wint net als in Spa voor Alonso en bouwt zijn voorsprong op de Spanjaard uit tot 53 punten. Hamilton en Räikkönen haken af na een voor hen desastreus weekend.

Samen sterk
In zijn eerste seizoen als Formule 1-coureur vormt Giedo van der Garde een koppel met de Fransman Charles Pic. Samen doen ze er alles aan om Caterham naar voren te helpen. Maar hoe doe je dat eigenlijk: samenwerken én de snelste willen zijn? “Je moet elkaar natuurlijk wel wat gunnen.”

Kaltenborns koude douche
Gingen interviews in haar eerste seizoen als teambaas van Sauber met name over vrouw zijn in een mannenwereld, tegenwoordig wordt Monisha Kaltenborn vooral inhoudelijk stevig aan de tand gevoeld. De Oostenrijkse moet zich verantwoorden voor Saubers financiële strubbelingen en haar omstreden deal met ‘de Russen’.

‘Een uitdaging hoeft niet makkelijk te zijn’
Na zestien jaar Formule 1 was de motorman van Ferrari toe aan een nieuwe uitdaging. Ernest Knoors gooide een balletje op bij zijn oude collega’s van BMW, die hem al snel aanstelden als teambaas van hun vierde DTM-team.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/