Sebastian Vettel was heer en meester in Singapore en alleen pech lijkt hem nog van zijn vierde wereldtitel op rij af te kunnen houden. Over tegenslagen kunnen Sergio Pérez en Jean-Eric Vergne wel meepraten, maar tegen Formule 1 vertellen ze nog altijd volop vertrouwen te hebben in hun toekomst. Verder in nummer 15 natuurlijk weer veel nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

‘Ik heb niets stoms gedaan’
Sergio Pérez kondigde begin dit jaar aan bij McLaren voor de zeges en de wereldtitel te gaan. Nu het even anders loopt, laat hij zijn koppie niet hangen. “Ik ben nu een betere coureur dan zes maanden geleden.”

In de schijnwerpers
Geen regen, crashes of fraaie inhaalacties, kortom: geen spektakel. Singapore brengt niet waarop we hopen. Toch vormen de felverlichte straten weer een prachtdecor.

Goedmakertje van Giedo
Geen gekkigheid, geen stunt, maar opnieuw wist Giedo van der Garde te imponeren met een sterk optreden. “De snelheid die we hadden was niet normaal!”

Nee heb je…
Nu hij ruim anderhalf jaar ervaring heeft opgedaan bij Toro Rosso, is het nog steeds lastig in te schatten wat Jean-Eric Vergne in zijn mars heeft. Wel is duidelijk dat hij zelf weet wat hij moet doen om de top te halen. En de top, dat is het grote Red Bull. “Ik heb veel pech gehad, maar wel goed gepresteerd.”

In dienst van de kopman
Niemand wil het zijn, maar hij is er altijd geweest: de tweede coureur van het team, de secondant, de ruggensteun. Een rol die een coureur meestal vervult tegen wil en dank, maar wat moet je anders als je teamgenoot simpelweg sneller is?

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/