Alles ligt weer open. Fernando Alonso viel uit in Japan en werd derde in Zuid-Korea terwijl Sebastian Vettel beide races won. De regerend wereldkampioen gaat daarom nu aan de leiding in het kampioenschap.

Lees alles over de laatste ontwikkelingen in het nieuwe nummer van Formule 1, dat weer bomvol zit met nieuws, achtergronden, interviews en natuurlijk de mooiste foto’s.

Hamilton is McLaren beu
Lewis Hamilton, het wonderkind van McLaen, verlaat het taem dat hem als veertienjarig jochie onder zijn hoede na. In 2013 rijdt hij voor Mercedes. In het kielzog van zijn transfer vinden er de nodige verschuivingen plaats.

Alles klopt, nu nog de hoofdprijs
Jenson Button: een prima coureur, één van de beste zelfs, maar sinds zijn wereldtitel met Brawn GP in 2009 wordt hij ook in zijn derde jaar bij McLaren wéér geen wereldkampioen. Waaraan dat ligt en vooral waaran dat niet ligt, vertelt hij hier.

Lelijke eendjes lozen
In de Formule 1-vijver zwemmen maar liefst zes lelijke eendjes: twee Caterhams, twee HRT’s en twee Marussia’s.Men is ze liever kwijt dan rijk, maar dat kun je niet hardop zeggen. Of mogen de teams blijven als ze andermans auto’s overspuiten?

Alles ligt weer open
Door de uitvalbeurt van Fernando Alonso in de Grand Prix van Japan komt Sebastian Vettel een stap dichter bij zijn derde wereldtitel. Dat het tussen dit duo zal gaan, is nu wel duidelijk. Al legt nog niet iedereen zich daarbij neer.

Er kan er maar één de baas zijn
Het zijn geen dagsuccesjes meer, die fase in het kampioenschap is voorbij. Het is een kentering in het kampioenschap. Met zijn derde zege op rij pakt Sebastian Vettel de leiding in het WK. Alle anderen kunnen alleen maar toekijken. “Nu wordt het wel heel moeilijk om Sebastian te achterhalen.”

Wereldkampioenen van A naar beter?
Lewis Hamilton verruilt McLaren voor Mercedes. Een overstap van een absoluut topteam, waar hij in 2008 wereldkampioen mee werd, naar een renstal waar de ambities vooralsnog groter zijn dan de erelijst. Een gewaagde gok of de blunder van zijn leven? Deze wereldkampioenen gingen Hamilton voor. Oordeel zelf.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/