Formule 1 nr. 18 is uit!

Lewis Hamilton toonde zich een waardige kampioen in Abu Dhabi, maar Nico Rosberg een even waardige verliezer. Lees alles over de ontknoping van het titelstrijd in het nieuwe nummer van Formule 1. Met verder interviews met Eric Boullier, Max Verstappen, Nyck de Vries en Robert Kubica. En natuurlijk nog veel meer nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s.

 

Ouder, wijzer en beter

Wereldkampioen Formule 1 worden: het is maar voor weinig coureurs weggelegd. Maar de echt grote namen uit de sport zijn de mannen die deze prestatie weten te herhalen. Met zijn tweede wereldtitel schaart Lewis Hamilton zich bij die grote kampioenen.

Het venijn zit in de start

Tot een echte tweestrijd komt het niet bij de seizoensfinale in Abu Dhabi. Lewis Hamilton wordt de nieuwe wereldkampioen, Nico Rosberg likt zijn wonden na een slechte start en een race vol pech.

Als een komeet

Een jaar geleden was Max Verstappen nog kartcoureur, en bij de eerstvolgende Formule 1-Grand Prix na Abu Dhabi staat Max Verstappen aan de start. Het was een opmerkelijk jaar voor de 17-jarige. “Of ik dit had verwacht? Niet bepaald!”

Het roer moet om

In januari werd Eric Boullier teambaas van McLaren. Hij kreeg een zware taak: de reorganisatie van het complete team. Die was hard nodig. “Niemand gaf leiding aan de engineers. Ze bouwden een auto die shit bleek, en een jaar later bouwden ze vrolijk een nieuwe die óók shit was.”

‘Dun lijntje tussen winst en verlies’

Met twee titels op zak bewijst Nyck de Vries ook in de autosport succesvol te kunnen zijn. Van de tegenslag in zijn tweede seizoen werd hij sterker en wijzer, waarna hij de Formule Renault 2.0 in 2014 ronduit domineerde. De volgende stap wordt: winnen in de Formule Renault 3.5

‘Natuurlijk mis ik de Formule 1’

Om de paar weken duikt er een mooi YouTube-filmpje op van een crash van Robert Kubica. Vaak lachen we erom, hoewel we beter zouden moeten weten. De WRC-coureur is nog steeds herstellende van zijn ijzingwekkende crash in februari 2011. “Mijn beperkingen wil ik echter niet als excuus gebruiken.”

 

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/