Het nieuwe nummer van Formule 1 bevat uiteraard alles over opening van het seizoen. Twee Grands Prix met een totaal verschillend verloop, maar veel bijzondere momenten. Daarnaast onder meer een portret van Michael Schumacher, een gesprek met Romain Grosjean en een bezoek aan het Nederlandse toptalent Nigel Melker. Plus nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

 

 

Op jacht naar nummer acht

Het contract van Michael Schumacher bij Mercedes loopt aan het eind van dit seizoen af, maar de verwachting is dat de zevenvoudig wereldkampioen er nog minstens een seizoen aan vastplakt. Veel zal afhangen van dit jaar. “Vorlopig beslis ik helemaal niets.”

 

Klassewerk

Zes wereldkampioen aan de start met veertien wereldtitels achter hun naam: de Grand Prix van Australië is een ware Galerij der Groten. “Dit startveld bewijst hoe hoog het niveau van de Formule 1 momenteel is.”

 

Berichten uit de achterhoede

De Grand Prix van Australië vormde de vuurdoop voor de nieuwe bolides van HRT en Marussia. Voor het Spaanse team was de kwalificatie net als vorig jaar het struikelblok. Marussia presteerde niet veel beter. “Het is afzien, een ander woord is er niet voor.”

 

Alonso meesterlijk

De kleine Sergio Pérez, bijnaam Checo, zorgt voor een sensatie door in Maleisië bijna te winnen. Bijna, want de zege gaat naar Fernando Alonso. Die stelt de Ferrari-fans even gerust, maar de zorgen zijn nog lang niet voorbij.

 

‘Voor mijn droom moet alles wijken’

Laat je door zijn vriendelijke voorkomen niet voor de gek houden. Achter de verlegen glimlach van Nigel Melker schuilt een vastberaden jongeman. De kans om fabriekscoureur te worden bij Mercedes sloeg hij zonder pardon af om voor achterhoedeteam Ocean GP2 te gaan rijden. “DTM kan ik altijd nog doen.”