Lees in het nieuwe nummer van Formule 1 alles over de Grand Prix van Monaco en de Indianapolis 500. Met daarnaast interviews met Caterham-coureur Vitaly Petrov en teambaas Peter Sauber. En natuurlijk achtergronden, nieuws en de mooiste foto’s.

‘Aan mij mag het niet liggen dit jaar’
In zijn derde seizoen in de Formule 1 heeft Vitaly Petrov noodgedwongen een stapje terug gedaan. Hij moest weg bij Renault, maar vond vlak voor de start van het seizoen een plekje bij Caterham. Daar hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen.

En dat is zes
Dit Formule 1-seizoen lijkt het er steeds meer op dat de winnaar wordt bepaald door een dobbelsteen op te gooien. Mark Webber is de zesde winnaar in zes races. Een unieke reeks. En de locatie kan niet toepasselijker zijn: het stratencircuit rond het casino van Monaco.

‘Melker kan dit jaar al races winnen’
Voormalig Formule 1-coureur Tiago Monteiro is baas van GP2-team Ocean Racing Technology, waar Nigel Melker voor rijdt. De Nederlander heeft de nodige kritiek geuit op het team en dus onderwierpen wij Monteiro aan een vragenvuur.

Raakt Europa de Formule 1 kwijt?
Indien de Grand Prix van Frankrijk terugkeert, krijgt Europa er weer eens een Formule 1-race bij. De keerzijde is dat het voortbestaan van de races in België, Spanje en Duitsland onzeker is, terwijl de overzeese expansiedrift van Bernie Ecclestone de Oude Wereld van de Formule 1 bedreigt.

‘De verantwoordelijkheid knaagt aan me’
Met zijn grüss Gott, eeuwige sigaar en vriendelijke glimlach is Peter Sauber uitgegroeid tot knuffelopa van de paddock. Heel gezellig, maar je wint er geen races mee. En met te veel voorzichtigheid verlies je ze. “Het was mijn idee om Pérez te waarschuwen in Maleisië: pas op, wij hebben deze punten nodig.”

Nummers online bestellen? Ga naar www.formule1.nl/edities