Door een kink in de kabel bij Nico Rosberg heeft Lewis Hamilton met een dominante overwinning in Singapore de leiding in het WK veroverd. Ondertussen legde Max Verstappen zijn eerste test af voor Toro Rosso en deed daarbij zelfs zijn vader versteld staan. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1, met verder een interview met Pastor Maldonado, een reportage over derde rijders en nog veel meer achtergronden en de mooiste foto’s.

‘Dit is superleuk’
Max Verstappen maakte veel indruk bij zijn eerste officiële test voor Toro Rosso. Hij reed foutloos, was gretig en leerde snel. Sterker nog: hij toonde zich zó bedreven dat het leek alsof hij het al vaker had gedaan. “Ook ik stond ervan te kijken”, vertelt Jos Verstappen. 

Machtsgreep
Na de finish straalt Lewis Hamilton bijna net zo hard als de schijnwerpers langs het Marina Bay Circuit van Singapore. Met zijn zege, en dankzij de uitvalbeurt van teamgenoot Nico Rosberg, neemt hij de leiding in het WK over.

Blik op volgend jaar
Met zijn transfer van Williams naar Lotus dacht Pastor Maldonado eindelijk bij een topteam terecht te komen, maar hij kwam bedrogen uit. Nul punten, een litanie aan technische problemen en nauwelijks zicht op verbetering. Toch blijft de Venezolaan positief. “Het kan niet anders dan beter worden.”

Derde man of vijfde wiel?
Je hebt ze jong, oud, als onbeschreven blad en als oude rot en hun takenpakket bestaat uit testen, werken in de simulator, briefings bijwonen en in teamkleding paraderen door de paddock. De term derde rijder is een vergaarbak voor iedere niet-racecoureur die aan een team verbonden is. Wat doen ze en wat is hun lot?

Heer in het verkeer
Hoe rustiger een autocoureur zich in het verkeer gedraagt, hoe beter hij meestal in zijn vak is. Uitzonderingen daargelaten. Enkele praktijkervaringen met coureurs op de openbare weg.