Formule 1 RaceReport nr. 15/2007 is nu overal te koop. Lees alles over de uitsluiting van McLaren uit het WK voor constructeurs, de moeizame verkoop van Spyker F1 en de toekomst van A1 Grand Prix. verder natuurlijk weer veel exclusieve interviews, boeiende achtergrondverhalen en heel veel nieuws.

'We gaan geld verdienen' – Interview met Tony Teixeira, de grote baas van A1GP
De grote baas achter de schermen van de A1GP is Tony Teixeira. De steenrijke zakenman heeft het volste vertrouwen in het succes van 'zijn' raceklasse. Dat moet ook wel, want heel winstgevend is het kampioenschap tot nu toe niet geweest. Dat gaat veranderen, vertelt Teixeira in dit interview. 'Dit jaar spelen we quitte, volgend jaar maken we winst.'
De tranen van Ron – Verslag van de Grand Prix van Italië
Op de historische grond van Monza, de thuishaven van Ferrari, deelt McLaren een ferme klap uit aan zijn rode rivalen. Waar Raikkonen en Massa een race eerder nog met gemak de dubbel haalden in Istanbul, kunnen ze nu alleen maar verbijsterd toekijken hoe de zilveren pijlen van Alonso en Hamilton in de verte verdwijnen. Voor Ron Dennis is de overwinning een emotionele gebeurtenis. Hoewel hij de week na de race nog veel meer reden zal krijgen om zijn tranen de vrije loop te laten.
Een gewone jongen – Nico Rosberg over zijn topjaar
Hij noemt zichzelf ‘een gemiddelde 22-jarige’; hij gaat op vakantie naar Ibiza, neemt zijn eigen motorhome mee naar elke Grand Prix omdat hij dan naar de Duitze zenders kan kijken en vindt het geen probleem dat hij dit en volgend jaar geen races zal winnen. Want Nico Rosberg wordt steeds beter. En hij weet dat hij daardoor hogerop gaat komen – al zal hij dat nooit met zoveel woorden zeggen. Een interview met de Williams-coureur die een topseizoen meemaakt.
Spyker nog lang niet verkocht – Gerommel aan de onderhandelingstafel
Vijay Mallya mag dan aan iedereen die het horen wil vertellen dat hij en Michiel Mol wel zo’n beetje de nieuwe eigenaars van Spyker zijn, maar zo ver is het nog lang niet. Gekrakeel over de vraag wie nu eigenlijk de financiële malaise bij Spyker op zijn geweten heeft, geruzie over dubbele agenda’s en de ingewikkelde rol van Michiel Mol maken de onderhandelingen er niet eenvoudiger op. Wij geven de stand van zaken.
Strijd op papier – Verslag van de Grand Prix van België
En opeens is het kampioenschap het kampioenschap niet meer. McLaren is als straf voor ‘De Spionagezaak’ uitgesloten van het constructeurskampioenschap en tot overmaat van ramp kunnen Alonso en Hamilton op Spa-Francorchamps de razendsnelle Ferrari’s het leven geen moment zuur maken. Het blijft dus stuivertje wisselen in het coureurskampioenschap, dat thrillerachtige kwaliteiten begint te krijgen.
Racen, seks en de bosmarmot – Anthony Davidson unplugged
We wilden in Monza eigenlijk een weekend lang optrekken met Super Aguri-coureur Anthony Davidson, maar dat plan sneuvelde toen zich iets onverwachts voordeed: een goed gesprek. Openhartig vertelt de sympathieke Brit over zichzelf, zijn team en het gevoel dat racen hem geeft. En over die ellendige Groundhog die hem in Canada misschien wel het podium kostte.
Schuld en (een enorme) boete – McLaren is kampioenskandidaat-af
De FIA heeft in de spionagezaak tussen McLaren en Ferrari hard geoordeeld. McLaren krijgt de grootste geldboete uit de sportgeschiedenis en is uitgesloten van het WK-constructeurs 2007. Maar de uitspraak van de FIA-World Motor Sport Council is vooral een slag voor de reputatie van de man die altijd de vleesgeworden integriteit is geweest: Ron Dennis. Hem rest niets anders dan te vechten voor de coureurstitel met twee kemphanen die zo onderhand zelfs niet meer kunnen doen alsof ze maatjes zijn.