#Formule 1 zomerspecial 2012 is uit!

28-06-2012 | Door: Redactie
Vroeger was alles niet beter, maar wel anders. En daarom leek het Formule 1 leuk om van ons speciale zomernummer een historiespecial te maken. Met prachtige verhalen uit het verleden, maar ook nieuw materiaal, zoals een uitgebreid interview met Jackie Stewart. Daarnaast verklappen alle redactieleden wie vroeger hun favoriete coureurs waren.

Aardige jongens
Jongens waren het, maar aardige jongens. De openingszin van Nescio’s beroemde roman ‘Titaantjes’ zou van toepassing kunnen zijn op Mike Hawthorn en Peter Collins. Twee Britse vrienden die samen voor Ferrari reden. Hun vriendschap eindigde in een tragedie.

Sir Jackie Stewart
Jackie Stewart werd driemaal wereldkampioen Formule 1 in de gevaarlijkste periode van de sport. Koen Vergeer had een geanimeerd gesprek met de Schot over de goede oude tijd, Spa, de eerste vleugels, veiligheid, emoties en mind-management. Sir Jackie Stewart op zijn praatstoel: helder en bevlogen.

Langs de baan
Een slordige halve eeuw volgt Rob Wiedenhoff de Formule 1. Een persoonlijk relaas met hilarische, leuke, spannende, ontroerende of trieste momenten in de racerij, opgedaan als waarnemer langs de baan.

Rollercoaster 1982
Het Formule 1-seizoen 1982 is één van de meest bizarre uit de geschiedenis van de racerij. Elf winnaars in zestien races. Megacrashes. Twee doden. Staloorlogen, een boycot, stakingen, diskwalificatie, een knokpartij, list en bedrog. Dertig jaar later lijkt 1982 vooral een rampjaar, maar destijds was het gewoon Formule 1 ‘met alles erop en eraan’.

Na tien jaar pas genieten
In de nazomer van 1992 schrijven Henny Vollenberg en Jan Lammers een bijzonder hoofdstuk in de autosportgeschiedenis. Vollenberg is aandeelhouder en manager van het March-team en Lammers, die in 1979 zijn Formule 1-debuut had gemaakt, keert met March na tien jaar terug – nog altijd een record. Maar al snel gaat het mis. Een reconstructie over illusies, motoren, kramp, oliedollars uit Libië, arrestaties, oplichting en maffia.

Nummers online bestellen? Ga naar www.formule1.nl/edities


Tags: magazine
REACTIES