Na het raceweekend in Silverstone hoeft Robin Frijns zijn leidende positie in de World Series by Renault niet langer te delen met Sam Bird. Nigel Melker maakte een uitstekend debuut. Beide Nederlanders stonden op het podium na de eerste race.

Frijns, die in Silverstone een nieuw chassis tot zijn beschikking had, startte de eerste race vanaf de voorste startrij, maar kwam slecht weg. Hij wist zich echter te herstellen en terwijl veel van zijn concurrenten van de natte baan gleden, rukte hij op naar de tweede plaats. Jules Bianchi bleef buiten bereik. Melker kende een klein uitstapje buiten de baan, maar kon zijn weg vervolgen en die leidde uiteindelijk zelfs tot een podiumplaats in zijn eerste race in de Formule Renault 3.5.

In de tweede race van het weekend kwam Frijns beter van zijn plaats bij de start, maar ging het later in de race mis. Een ‘flat spot’ op zijn linkervoorband kostte Frijns, die lange tijd derde lag, veel snelheid en posities. Door twee late uitvallers eindigde hij nog net in de punten. Ook Melker behoorde tot de uitvallers. De overwinning ging naar Bird, terwijl Bianchi achter Antonio Felix da Costa als derde over de streep kwam. In het kampioenschap staan Bird en Bianchi nog achter Frijns, respectievelijk vijf en zes punten.