Robin Frijns komt vandaag opnieuw in actie voor Trident Racing tijdens de tweede collectieve testsessie van de GP2. Het is nog niet bekend of hij ook woensdag of donderdag zal rijden.

Frijns ambieert naast zijn reserverol bij Sauber een racestoeltje, bij voorkeur in de talentenklasse in het voorprogramma van de Formule 1. Hij hoopt op steun uit het bedrijfsleven om zijn ambities waar te maken.  

Afgelopen week testte de Limburger drie dagen voor het Italiaanse Trident Racing en liet zich regelmatig goed van voren zien, ondanks zijn beperkte ervaring in de klasse. Vandaag geeft hij een vervolg aan zijn testritten in Barcelona, waar ook het Nederlandse GP2-team MP Motorsport uiteraard weer van de partij is.

“Ik ben blij dat ik weer in de auto stap en met de waardering en de gegeven kans door Trident”, zegt Frijns. “We willen nog een  paar dingen proberen, die we willen veranderen. Door het gebruik van de nieuwe Pirelli’s is de afstelling van vorig jaar niet toereikend. Dus we moeten veel meters maken en hard werken om dat onder controle te krijgen. Hopelijk kunnen we veel rijden, maar het ziet er qua weer niet zo goed uit.”