Robin Frijns heeft zijn leidende positie in de World Series by Renault verstevigd. De Fortec-coureur reed zaterdag oppermachtig van pole naar de zege. Zondag kon hij dat niet herhalen, maar zijn naaste rivalen konden daar niet van profiteren.

Frijns veroverde zowel op zaterdag als zondag de poleposition op de Hungaroring, waar inhalen doorgaans nagenoeg onmogelijk is. De eerste race kende Frijns een uitstekende start en reed hij direct weg bij de concurrentie. Titelrivaal Jules Bianchi kwam achter Kevin Magnussen als derde over de streep.

“Een perfecte dag”, aldus Frijns na de eerste race. “Met goede optredens in de kwalificatie en de race. Het was echter geen eenvoudige overwinning. Ik moest mijn voorsprong op Magnussen bewaken. Ik heb vaak pech gehad in een van de twee races en Bianchi en Sam Bird geven geen duimbreedte toe, dus ik moet er morgen opnieuw staan om van dit weekend een succes te maken.”

Het bleek een voorzienende blik, want op zondag ging het inderdaad minder voorspoedig voor Frijns. Hij pakte weliswaar opnieuw pole, met zevenduizendsten verschil, maar kon die ditmaal niet verzilveren. De Nederlander kwam moeizaam van zijn plaats en werd door diverse coureurs voorbijgeschoten.

Met een uitermate aanvallende race knokte Frijns zich terug, maar door een trage pitstop verloor hij opnieuw posities. Hij schuwde het gevecht niet en profiteerde in de slotfase van een foutje van Arthur Pic en pakte alsnog een vijfde plaats. Slechts één plek achter Bird en ver voor Bianchi, die pas als negende eindigde. Frijns’ voorsprong in het kampioenschap bedraagt nu 24 punten op Bianchi en 27 punten op Bird met nog vier races te gaan in twee raceweekenden.