Robin Frijns heeft de zesde tijd genoteerd op de slotdag van de collectieve GP2-test in Barcelona. De Nederlander was slechts twee tienden langzamer dan zijn ervaren teamgenoot Tom Dillmann.

Nadat het de afgelopen dagen veelvuldig geregend had in Barcelona, werd de GP2-karavaan vanmorgen begroet met een blauwe lucht. De baan was echter nog nat van de nachtelijke buitjes, waardoor het even duurde voordat het veld op snelheid kwam.

Aan het eind van de ochtend had Stefano Coletti de snelste tijd achter zijn naam staan. De Nederlandse GP2-coureurs, Daniël de Jong en Robin Frijns stonden net buiten de toptien. MP Motorsport-rijder De Jong eindigde de dag ook als elfde. Zijn teamgenoot Adrian Quaife-Hobbs hield Robin Frijns net buiten de topvijf.

Na twee dagen bij Trident te hebben getest, kwam Frijns vandaag uit voor het nieuwe GP2-team Russian Time, dat het startbewijs van iSport heeft overgenomen. Hij kon veel kilometers maken en zich meten met een coureur die al de nodige GP2-ervaring heeft. Dillmann, die in Jerez al een goede indruk achterliet, besloot de slotdag op de derde plaats, achter Coletti en Felipe Nasr.

Het GP2-seizoen gaat over ruim twee weken van start in Maleisië. MP Motorsport met Daniël de Jong zorgt dan in ieder geval voor Nederlandse inbreng. Frijns hoopt nog een racezitje te vinden, ter aanvulling op zijn testrol bij het Formule 1-team van Sauber.