Ferrari’s technische directeur, Pat Fry, vreest dat McLaren inmiddels verder en beter is dan de Scuderia. “in Boedapest en Spa, twee compleet verschillende circuits, waren ze erg sterk”, zegt de Brit in Italiaanse dienst.

McLaren won beide races ook. De laatste zelfs met speels gemak. Ondertussen heeft Alonso nog steeds een ruime voorsprong op de McLaren-coureurs. Button won weliswaar in de Ardennen, maar kijkt nu nog tegen een achterstand van 63 punten aan. Hamilton viel net als Alonso uit en heeft nog dezelfde achterstand van 47 punten.

Fry vreest echter dat McLaren een sterke slotfase van het jaar gaat rijden. “Vanuit een technisch oogpunt is het de afgelopen race duidelijk geworden dat McLaren erg sterk is op Boedapest en Spa, twee compleet verschillende circuits”, aldus Fry. “Wij hebben daarom nog veel werk te doen om op hun niveau te komen. Red Bull was ook competitief maar ik denk dat Fernando hun wel kon verslaan.”

De race in Monza is altijd bijzonder voor Ferrari. “Het is natuurlijk onze thuisrace, maar het gaat ook om een circuit die uniek is op de huidige kalender”, meent het technische kopstuk van Ferrari. “Het is wel lastig om nu te zeggen of we competitief zijn. Daar gaan we natuurlijk wel alles aan doen.”

Voordat het zover is, stressen de monteurs in de fabriek in Maranello nog flink wat af. “Incidenten waar Fernando bij betrokken was, horen helaas bij de racerij. Je ziet niet graag iemand na een paar meter uitvallen terwijl hij en het team daar niets aan kunnen doen. De opluchting zat ‘m natuurlijk in het feit dat Fernando niets mankeerde.”

Fry vervolgt: “Het was een gevaarlijke situatie. Ons hart verzakte even toen die auto maar rakelings langs zijn helm vloog. De auto is er niet goed aan toe. Er zijn veel onverwachte klussen bijgekomen voor de mannen in Maranello om de auto op tijd gereed te krijgen voor Monza.”