Kimi Raikkonen heeft geen idee wat hij moet verwachten van de Japanse Grand Prix in Fuji. Hij houdt het bij de uitspraak dat McLaren sterk zal zijn, maar Ferrari ook. ,,Het is moeilijk in te schatten.”De Ferrari-coureur staat in het WK nog steeds op achterstand. Dertien punten moet hij de komende drie races goed zien te maken dus hij mag geen steken laten vallen. ,,We moeten winnen, eigenlijk hebben we geen andere optie”, zegt Raikkonen.

,,Natuurlijk gaan we opnieuw proberen een dubbelzege te scoren, net als in Spa-Francorchamps, maar we mogen niet te makkelijk aan de tegenstand van McLaren voorbij gaan. Ze staan nog steeds op kop, dus fouten mag ik zeker niet maken. Ook niet nu ik niets meer te verliezen heb.”

Omdat de Fuji Speedway de grote onbekende op de kalender is, gebruikten verschillende coureurs simulators of de Playstation om zich voor te bereiden. Raikkonen niet. ,,Van simulators houd ik niet en ik heb nog nooit op de Playstation gespeeld. Ik heb niet het idee dat dat ten koste is gegaan van mijn prestaties.”

Echt druk maakt 'The Iceman' zich er toch al niet over. ,,Ik leer nieuwe circuits altijd vrij snel, dat is niet veranderd nu ik Formule 1 rijd”, verklaart hij zijn zelfvertrouwen. ,,We hebben drie uur vrije training voor de kwalificatie, dat moet genoeg zijn.”

KVN