Met een nieuwe auto, een Mercedes-motor en een technische samenwerking met Williams, heeft Manor in 2016 geen excuses meer om zich achter te verschuilen als het slecht gaat.

Dat erkent Manors sporting director Graeme Lowdon in gesprek met Autosport. Manor rijdt nu nog met een opgekalefaterde 2014-auto en een Ferrari-motor uit datzelfde jaar, wat het team volgens Lowdon excuses geeft om zich ‘achter te verstoppen’.

“Volgend jaar rijden we echter met dezelfde Mercedes-motor, versnellingsbak en achterwielophanging als Williams”, somt Lowdon op. “Dat betekent dat we dan dus wel ineens een representatieve graadmeter hebben voor hoe we het zelf verder doen”, weet de Engelsman.

Lowdon weet dus dat zijn technische team wat moet bewijzen. Hij ziet wel in dat Williams ‘qua aerodynamica verder is dan wij’, maar verwacht desondanks dat het nieuwe Manor-chassis een flinke verbetering zal zijn. De combinatie van een nieuwe auto plus de sterke Mercedes-motor, ziet er verder al helemaal veelbelovend uit, vertelt Lowdon. “We zijn er daarmee heus niet ineens, maar het zal zeker een enorme stap vooruit betekenen.”

Dat Manor overstapt van een Ferrari-motor uit 2014 op een Mercedes-krachtbron voor 2016, levert volgens Lowdon verder ‘gelijk een aantal seconden op’ die het dus niet ook nog met haar nieuwe chassis hoeft te vinden. Een bijkomend pluspunt, zo stipt hij aan, is dat de Mercedes-motor ook heel betrouwbaar is gebleken.