Na drie podiumplekken op rij zat een plaatsje bij de eerste drie er in Hongarije niet in voor Valtteri Bottas, die achtste werd. Williams-teamgenoot Felipe Massa kwam als vijfde over de streep.

“De achtste plek stemt na onze drie eerdere podiumplaatsen niet echt tevreden, maar als team hebben we alsnog goede punten gescoord”, verwijst Bottas naar het puntentotaal van veertien dat Williams aan de race over heeft gehouden.

Wat zijn eigen wedstrijd betreft denkt Bottas dat er meer mogelijk was geweest. “Maar we hadden pech met de safety car. Ik viel daardoor van de tweede plek terug tot buiten de toptien, dus we moeten onderzoeken hoe dat heeft kunnen gebeuren. Over het algemeen was de eerste seizoenshelft echter goed voor ons en we worden steeds sterker”, besluit de Fin op een positieve noot.

Massa
Na een incidentrijke eerste seizoenshelft sloot teamgenoot Felipe Massa zijn eerste half jaar bij Williams met P5 ondertussen op positieve wijze af. “Aangezien dit een zware en chaotische race was, waarin we veel hebben geknokt onder moeilijke omstandigheden, is dit een goed resultaat”, oordeelt de Braziliaan.

Net als Bottas kijkt ook Massa uit naar een nog betere tweede helft van 2014. “Ik weet zeker dat we daarin meer punten zullen scoren dan in de eerste elf races”, stelt de huidige nummer negen, die onder meer door pech en ongelukken in slechts vijf Grands Prix tot scoren kwam.