Na een slechte kwalificatie zijn Force India-coureurs Sergio Pérez en Nico Hülkenberg er niet in geslaagd in de race voor een verrassing te zorgen. De Mexicaan en Duitser eindigden in Spanje buiten de punten.

Pérez kwam als dertiende over de streep en noemt dat ‘gezien waar we ons hadden gekwalificeerd, vermoedelijk het maximale’. “Misschien dat ik iets verder naar voren was gefinisht als ik voor drie stops was gegaan, maar veel had het denk ik niet gescheeld”, oppert Pérez, die voor twee stops ging en daarmee 1.2 seconde en twee plaatsen voor de als vijftiende geklasseerde Hülkenberg kwam, die voor drie stops had gekozen.

“Ik ben met mijn drie stops voor de meer aanvallende aanpak gegaan, maar het heeft helaas niet mogen baten”, zegt Hülkenberg daar over. “Ik kwam na elke stop telkens in verkeer weer de baan op. Hoewel ik sneller was dan de jongens achter wie ik dan reed, verloor ik wel steeds performance door de dirty air waar je last van hebt als je iemand kort volgt. Ik bleef daardoor te vaak achter mensen vast zitten om de strategie uit te buiten.”

“Als ik vaker vrij baan had gehad, was ik misschien verder naar voren geëindigd, maar punten zaten er vandaag sowieso niet in”, erkent Hülkenberg, terwijl Pérez aangeeft dat zijn strategie wellicht niet perfect was, maar toch aardig uitpakte: “Want ondanks dat ik het na mijn tweede stop dertig ronden op één setje banden moest doen, kon ik mijn positie vasthouden en Marcus Ericsson – die tussen Nico en mij in zat – achter me houden.”