Hoewel een 12e en 13e startplaats voor Sauber zeer keurige startplaatsen zijn, zal het team lichtelijk teleurgesteld zijn dat geen van hun rijders het tot Q3 wist te schoppen. Punten scoren blijft echter het doel.

Felipe Nasr was ditmaal de snelste Sauber-coureur. De Braziliaan start de race in Bahrein als twaalfde en daar baalt hij een beetje van. “Het is jammer dat ik me nét niet voor Q3 wist te plaatsen. Het verschil was minder dan een tiende. Maar ik denk dat we wel het maximale uit de auto hebben gehaald. Q1 was een moeilijke sessie – een aantal van onze concurrenten oogden erg sterk. Desondanks moet ik blij zijn met een twaalfde plek: het is immers een goede startpositie. En gezien onze goede snelheid tijdens de long-runs, heb ik er vertrouwen in dat ik voor punten kan strijden.”

Teamgenoot Marcus Ericsson heeft hetzelfde doel voor ogen. De Zweed kende een moeilijke laatste vrije training, maar wist tegen het eind toch een prettige afstelling te vinden. “We wisten van te voren dat de onderlinge verschillen tijdens de kwalificatie klein zouden zijn. Natuurlijk hadden we graag weer mee gedaan in Q3, maar we kunnen desondanks toch tevreden zijn. De vorm voor de race van morgen is goed.”