Pastor Maldonado ziet na de eerste dag in Maleisië het weekend met vertrouwen tegemoet. Teamgenoot Romain Grosjean sipt daarentegen na over een probleem waar het team de vinger nog niet op heeft kunnen leggen.

Dat terwijl Romain Grosjean de dag nog zo goed begon met de vierde tijd in de eerste vrije training: “We zaten er ’s ochtends direct goed bij”, erkent hij zelf ook, maar in de middag verloor de Fransman veel tijd door een nog te achterhalen probleem.

De verloren tijd moet volgens Grosjean vooral worden ingehaald tijdens de derde vrije training: “De omstandigheden zijn hier compleet anders dan in Melbourne twee weken geleden. Bovendien rijden we dit weekend op andere banden, dus we zijn nog een beetje op zoek naar de juiste balans. Al met al was dit een frustrerende dag voor mij.”

Pastor Maldonado
De Venezolaan erkent net zoals zijn teamcollega dat er nog veel werk te doen valt, maar hij is desondanks tevreden over de vorderingen die gemaakt zijn tijdens de eerste twee vrije trainingen:

“De auto voelde door de andere bandenselectie en de nieuwe onderdelen die we uitproberen en evalueren behoorlijk anders dan in Australië, maar in de middag voelde ik me er met name tijdens de lange runs heel goed mee op mijn gemak. Romain heeft in de ochtend bovendien ook al laten zien dat de auto snel is. Hopelijk krijgen we de auto voor morgen precies zoals we hem willen hebben.”