Lewis Hamilton is tevreden na de eerste trainingsdag op de Hungaroring, maar zijn teamgenoot Nico Rosberg niet. “Ik kreeg de balans van mijn auto niet goed.”

In de eerste sessie zijn de twee Mercedes-coureurs nog aan elkaar gewaagd. Lewis Hamilton sluit de training af als snelste, op de voet gevolgd door Rosberg die een tiende toegeeft op de Brit. Maar in de middagtraining, waar beide coureurs naast de medium-band ook Pirelli’s zachte rubber gebruiken, heeft Hamilton duidelijk de overhand. Het verschil: zeven tienden.

“Ik kreeg mijn balans niet goed voor elkaar”, klaagt Rosberg. ‘Het ging van overstuur naar onderstuur en terug, maar helemaal goed werd het nooit. In de lange runs was het wel oké, maar voor de kwalificatieafstelling moet ik morgen nog flink aan het werk.”

Dat werk heeft Hamilton vandaag al gedaan. “Alles ging zoals het hoort”, zegt hij. “Als het zondag wat minder warm wordt zal dat een effect hebben op de wegligging van de auto, maar daar voorzie ik geen problemen.”

Er is een opvallend verschil tussen de twee Mercedes-coureurs als het gaat om hun prestaties op de Hungaroring. Nico Rosberg heeft er nog nooit op het erepodium gestaan, hoewel hij er vorig jaar vanaf poleposition startte. Hamilton daarentegen heeft van de acht Grands Prix die hij startte op het Hongaarse circuit er vier gewonnen. “Het zou wel eens mijn favoriete circuit kunnen zijn. Het is heerlijk hoe de bochten in elkaar overlopen. Echt een fijne baan ok te rijden. Al is het er wel erg heet.”