Vanaf vandaag zal er nóg meer gespeculeerd worden over de toekomst van Fernando Alonso dan al gebeurde. Vanuit Monaco wordt namelijk gemeld dat hij voor 2010 een contract bij Ferrari heeft getekend. Een bevestiging wordt echter niet op korte termijn verwacht.Vanaf het moment dat Alonso terugkeerde bij Renault wordt er al gespeculeerd over wat hij in de toekomst gaat doen. Zeker nu de prestaties tegenvallen. Daar komt nog bij dat er veel onduidelijkheid is over zijn contract. Alonso stelt dat hij een 'flexibel' verdrag heeft omdat alle contracten dat nu eenmaal zijn.

De tweevoudig wereldkampioen heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij in een winnende auto wil rijden. Of dat nu een Renault is of niet. Mocht er een goed aanbod komen, dan is hij dus geneigd dat te accepteren.

En mocht het gerucht kloppen, dan heeft Ferrari hem dat niet te weigeren aanbod gedaan. Qua timing zou het verhaal goed kunnen kloppen. Naar verluidt tekende Kimi Raikkonen al in oktober 2005 bij Ferrari en van Alonso is bekend dat in december 2005 werd aangekondigd dat hij zou verkassen naar McLaren. Terwijl beiden pas in 2007 voor hun nieuwe team uitkwamen. Dit lijkt dus hét moment om te onderhandelen over een verdrag voor 2010.

Daar komt nog bij dat Jean Todt van het toneel is verdwenen bij Ferrari. De Franse teambaas was niet bepaald enthousiast als hem naar Alonso werd gevraagd. Over Felipe Massa was hij beter te spreken, maar ondanks de contractverlenging voor de Braziliaan tot eind 2010 blijven er twijfels bestaan over zijn toekomst. Ferrari-baas Luca di Montezemolo is wel fan van Alonso. Het contract van Raikkonen loopt na volgend seizoen af.

Wat dit alles te betekenen heeft is verder moeilijk te zeggen. Volgens Grandprix.com, de website die het nieuws als eerste meldde, hoeft het komende jaar geen bevestiging van de deal te worden verwacht. Zeker is wel dat Alonso vanaf nu in vrijwel ieder vraaggesprek gevraagd zal worden naar de link tussen hem en Ferrari.

Overigens wordt in de Spaanse media gemeld dat BMW Sauber, Toyota en Red Bull interesse zouden hebben om Alonso voor 2009 vast te leggen.

KVN