Giedo van der Garde rijdt in 2006 bij het Franse team ASM in de Formule 3 Euroseries. Daarnaast is de Nederlander voor onbepaalde tijd opgenomen in het McLaren en Mercedes-Benz Young Drivers Support Programme.


Van der Garde begint aan zijn derde jaar in de F3 Euroseries. Twee jaar geleden reed hij voor het eveneens Franse team Signature-Plus en vorig was hij in dienst van Team Rosberg. Dit jaar gaat hij met het door Mercedes-motoren aangedreven ASM proberen zijn eerste overwinning te behalen. ASM won vorig jaar op dominante wijze met Lewis Hamilton het F3 Euroseries kampioenschap. Hamilton, die zoals bekend ook wordt gesteund door McLaren, is inmiddels overgestapt naar het ART-team in de GP2.

,,De gesprekken met ASM waren al vorig jaar begonnen”, vertelt de 20-jarige Nederlander aan FORMULE 1/RaceReport. ,,Een paar weken geleden is alles getekend.” Van der Garde kon zowel in de World Series by Renault als in de F3 Euroseries terecht. ,,Vooral mijn laatste tests in de World Series gingen erg goed en ik was snel. Ik kreeg een aantal aanbiedingen, maar bij McLaren Mercedes vonden ze het belangrijk dat ik nog een jaartje Formule 3 ging doen. Ik heb ook nog niet zo veel ervaring in de autosport. Maar het is eigenlijk ook altijd mijn doel geweest om bij ASM te kunnen rijden”, aldus Van der Garde.

McLaren-directeur Martin Whitmarsh gelooft dat Van Der Garde bij ASM zijn talent kan laten zien. ,,Giedo is een veelbelovende jonge rijder. We denken dat hij bij ASM de beste kansen heeft om zijn talent te tonen en die verder te ontwikkelen.”

ASM verwacht met Van der Garde opnieuw voor de titel te kunnen strijden. ,,Giedo heeft veel ervaring in de F3 Euroseries”, verklaart teambaas Frederic Vasseur. ,,Ons doel is om onze titels bij de rijders en bij de constructeurs te prolongeren. Giedo zal zeker een uitstekend lid van ons team zijn.”

Na een jaar bij het Renault Drivers Development Programme in 2004, is Van der Garde onder de pannen bij McLaren Mercedes. ,,Dit is een compleet andere wereld dan bij Renault”, vindt de Nederlander. ,,Je wordt in allerlei dingen begeleid en alles is prima geregeld. Ik vind dit echt een super programma en ik zit bij een topteam. 2006 ziet er goed uit voor me.”

LP