Tot en met de laatste bocht in de afsluitende race van het jaar deed er een Toyota mee in de titelstrijd. Alleen niet op de manier waarop het team zal hebben gehoopt. Cruciaal was de rol van Timo Glock echter wel.Terwijl Felipe Massa finisht, de race wint en juicht, rondt Hamilton de laatste sector af. Daarbij steekt hij onder het aanremmen voor de laatste bocht Glock voorbij en zo komt hij opnieuw op de veilige vijfde plaats terecht. Hamilton pakt daarmee alsnog de titel.

Ook al begint het in de laatste ronde te regenen, Glock en Toyota besluiten niet te pitten en op slicks naar de finish te rijden. Het levert de Duitser enige tijd de vierde plek op, maar in de laatste ronde verliest hij alsnog twee plekken.

Waaronder dus eentje aan Hamilton, die door dat extra puntje de titel wint. Glock: ,,Ik probeerde van alles, maar was al blij dat ik erin slaagde auto op de baan te houden in de regen. Daardoor zakte ik weg. Ik ben tenminste nog zesde geworden. Zeker geen slecht resultaat.”

Niet alleen Glock, ook Sebastian Vettel doet van zich spreken. Door Hamilton twee ronden voor de finish in te halen lijkt hij Ferrari het kampioenschap te bezorgen. Zo denkt Ferrari er zelf ook over, maar wie het laatst lacht, lacht het best. En dat is toch echt McLaren.

,,Het was geweldig om eens echt met mannen als Massa, Raikkonen en Alonso te racen. Echt genieten! Tegen het einde concentreerde ik me puur op het op de baan blijven”, zegt Vettel, die zich er niet van bewust was dat hij Hamilton bijna de titel door zijn neus boorde.

,,Ik weet nu nog steeds niet om welke positie ik nu precies gevechten heb; alleen dat ik als vierde ben geëindigd. Daar kan ik prima mee leven. Had ik daarmee nadelig zijn kansen op de titel beïnvloedt, dan was dat maar zo. Het was een grote chaos met al die achterblijvers.”

KVN