Timo Glock had zijn rentree in de Formule 1 vast anders voorgesteld. De Duitser reed in de toptien toen hij op hoge snelheid een kerb raakte en gelanceerd werd. Van zijn Toyota bleef nagenoeg niets over. De als achttiende gestarte Glock had zich al goed naar voren opgewerkt. Hij reed een solide race tot hij in ronde 44 op het gras terecht kwam.

In een poging zijn Toyota de baan weer op te sturen, raakte hij een kerb waarop hij gelanceerd werd. Met een harde klap lande hij weer op de grond, waarna hij tegen de muur schoof.

Glock heeft door de klap pijn aan zijn linkerarm, maar verwacht desondanks geen problemen voor de Grand Prix van Maleisië die volgend weekend verreden wordt.

,,Op dit moment gaat het wel, we moeten afwachten hoe het morgen gaat. Pas dan kunnen we de situatie goed beoordelen", zegt de Toyota-coureur.

Glock had eerder die race al enkele uitstapjes door het gras gemaakt. ,,Ik had wat last van overstuur. Toch kon ik toen steeds moeiteloos de baan weer op komen. Ook dit keer wilde ik rustig de baan opsturen, maar voor ik het wist vloog ik de lucht in.”

LV