Timo Glock wil na zijn zware crash bij de Duitse Grand Prix het liefst zo snel mogelijk weer in de auto stappen. De Toyota-coureur hoopt fit genoeg te zijn om deze week al deel te kunnen nemen aan de tests in het Spaanse Jerez.In ronde 36 werd de race op het circuit van Hockenheim in de war geschopt door de zware crash van Glock. De Duitser kwam zwakjes uit zijn auto en moest uit voorzorg een nachtje in het ziekenhuis blijven.

Maar Glock wil graag weer terugkeren in de Toyota. Volgens algemeen manager Pascal Vasselon hoopt Glock al deze week mee te kunnen doen aan de tests in Jerez.

,,We hebben telefonisch met hem (Glock, red.) gesproken en hij maakt het goed”, vertelde Vasselon aan Autosport.com. ,,Het is misschien nog niet mogelijk, maar hij wil in Jerez al rijden. Het betekent in ieder geval dat het goed met hem gaat.”

Ondertussen probeert men bij Toyota te achterhalen wat er precies gebeurde bij de crash van Glock. Vasselon: ,,Glock bevond zich naast de baan toen hij crashte en hij kwam achterwaarts in de muur terecht. De auto is dus volledig beschadigd.”

,,We moeten dus naar de data van de ronden voor de crash kijken en ook nog eens de videobeelden bekijken. Op die manier krijgen we beter inzicht in wat er precies gebeurd is en hoe de auto belast was.”

Een duidelijk antwoord heeft Toyota nog niet. ,,Eerlijk gezegd kunnen we op dit moment niets zeggen, want we kunnen simpelweg niet alles aan de auto analyseren”, aldus Vasselon.

De tests in Jerez beginnen op 23 juli.

LP