Vorige week reed hij nog vooor het A1 Team Nederland in China, gisteren kon Renger van der Zande aan de slag in Hockenheim. Zijn eerste weekend in de Formule 3 Euroseries leverde hem de vierde plaats op.Bij de start van de eerste race werd Van der Zande gepasseerd door Nico Hulkenberg, maar omdat de Nederlander wel langs Jamnes Jakes wist te komen behield hij zijn vierde positie. ,,Ik verprutste mijn start”, aldus Van der Zande. ,,Daar profiteerde Hülkenberg van. Later kon ik hem toch niet volgen. Maar ik kreeg het wel aan de stok met Romain Grosjean die kwam opzetten. Hem heb ik met handen en voeten van me af weten te houden. Ik zag zijn frontspoiler meerder malen links en rechts naast me bij het aanremmen van bochten. Welkom in de vechtklasse van de autosport, heb ik maar tegen mezelf gezegd. Ik vond het super.”

De tweede race verliep aanmerkelijk minder super. Op de startopstelling ging de oliekoeler van Van der Zande’s Dalllara kapot. Toen de race van start ging was de coureur uit Nijmegen veroordeeld tot de rol van toeschouwer.

,,Dat was even goed balen. Met z`n allen werk je keihard en dan slaat op het moment supreme de pechduivel toe. Het defect in de oliekoeler was een technisch probleem dat soms optreed als gevolg van vibraties in de auto. Ik heb dit weekend in ieder geval voor mijzelf bewezen dat ik hard kan gaan in de F3 Euro Series. Daar doe ik het op dit moment maar even mee. Volgende keer vlammen we weer!”

MB